ECC Encryption - Stronger and Faster

Vad är ECC-kryptering?

SSL-certifikat använder ofta RSA-teknik för att skapa kundsessionsnycklar, men nyckellängden fortsätter att öka för att kunna upprätthålla styrkan mot hackning, vilket innebär större IT-bearbetningskrav.

Alternativet Elliptic Curve Cryptography (ECC) som tillhandahålls av SSL247® från branschledande partners, skapar mindre sessionsnycklar som är svårare att ta sig igenom för hackare. Ett MÅSTE för snabba och säkra transaktioner eller informationsutbyten.

Fördelar med ECC-certifikat

  • Starkare säkerhet – ECC bygger på en matematisk algoritm som är svårare för hackare att attackera, vilket ger ett starkare skydd mot attacker än nuvarande krypteringsmetoder. Det innebär att din webbplats och infrastruktur är säkrare än med nuvarande RSA-metoder.

  • Överlägsen prestanda – ECC ger en överlägsen säkerhetsnivå men kräver en kortare nyckellängd – 256-bitars ECC-nycklar är lika starka som en massiv 3072-bitars RSA-nyckel – vilket innebär att du får större säkerhet utan att offra prestanda.

  • Investeringsskydd – ECC SSL tillhandahåller större säkerhet från ett mindre certifikat. ECC-nyckellängder är kortare och ökar långsammare än andra krypteringsmetodnycklar, vilket kan förlänga livstiden för maskinvaran och ge en större avkastning på investeringen.

  • Mobiloptimerad – Den kortare nyckellängden för ECC innebär mindre certifikat, vilket kan översättas till lägre bandbreddsförbrukning. Eftersom kunderna allt mer flyttar till mindre enheter för onlinetransaktioner kan ECC ge kunderna en bättre upplevelse.

De generella fördelarna med ett ECC SSL-certifikat innebär att det krävs mindre bearbetningskraft. Det ger snabbare laddningstider för både mobiler och datorer, vilket kan påverka din webbplats, din investering och till sist din vinst.

ECC-bitstorleksjämförelse

Symmetrisk nyckelstorlek (bits)

RSA- och Diffie-Hellman-nyckelstorlek (bits)

Elliptisk kurvnyckelstorlek (bits)

80

1024

160

112

2048

224

80128

3072

256

192

7680

384

256

15360

521

Skaffa ett ECC-certifikat idag

SSL247® är en platinumpartner till branschledande ECC-certifikatleverantörer som Symantec, GlobalSign och Comodo. Har ECC SSL-certifikat väckt ditt intresse? Oavsett om du är ute efter att förnya eller ersätta ett befintligt certifikat, tveka inte att kontakta någon av våra ackrediterade experter för en kostnadsfri och opartisk konsultation utan åtagande idag.

Leverantörer av ECC-certifikat


För mer information, tala med någon av våra engagerade konsulter:
08 465 05 815
sales@ssl247.se